Автоматика для воріт

0
29

Сучасні технології усе більше спрощують життя, автоматизуючи процеси, які раніше не можливо було уявити без втручання людини. Технології легко входять в життя людини, стають звичними, і вже важко уявити, що колись, ворота, які відчиняються автоматично, вважалися чимось недосяжним.

Автоматика для воріт – це високотехнологічний пристрій, що значно спрощує використання воріт, відчиняючи чи зачиняючи проїзд одним натисканням клавіші. Такий пристрій зручний та надійний у використанні.

Конструкція автоматики для воріт

          Стандартна комплектація системи, складається із приводу, блоку керування та пульта управління. Додатково, система може бути доукомплектована зубчатою рейкою, сигнальною лампою та фотоелементом.

Привід може бути декількох видів: електромеханічний, з простою конструкцією або гідравлічним, що являється більш надійним. Кожен з приводів, обов’язково має у комплектації захист від перебоїв у електромережі.

Фотоелемент належить до компонентів системи безпеки. Його проста конструкція, що складається із приймача та передавача, фіксує будь-які перешкоди для руху воріт. Сигнальна лампочка, своєю чергою, сигналізує, що ворота почали рухатися.

Найбільш вигідним рішенням, буде придбати максимальну комплектацію, адже надалі не потрібно буде витрачати час та кошти на придбання додаткових комплектуючих, у яких виникла необхідність.

Як обрати автоматику для воріт?

Задля то, щоб система добре працювала, варто відповідально підійти до вибору та встановлення система автоматичного відкривання воріт, при цьому необхідно враховувати ряд нюансів:

  • Вага та розмір воріт;
  • Особливості конструкції;
  • Відстань між роликовими опорами;
  • Частотність користування воротами;
  • Умови експлуатації.

Обираючи автоматизований привід для воріт, варто обов’язково брати до уваги вагу полотна, та обрати механізм відповідно до цього показника, адже невідповідність цьому критерію, призведе до швидкого псування обладнання.

Також, обираючи пристрій для автоматичного відкривання воріт, треба враховувати вітрове навантаження на полотно. В середньому, цей показник становить приблизно 70 кілограмів на кожен квадратний метр. При виборі системи, його треба додавати до фактичної маси воріт.

На те, як скоро вийде з ладу механізм, свідчитиме інтенсивність використання. Відповідно, чим частіше користуватися воротами, тим швидше механізму потрібна буде заміна або ремонт, і тим якіснішу систему потрібно обрати. Відповідно, для низької інтенсивності використання, характерний довших термінів використання та можливість встановити простішу та дешевшу систему.

При виборі слід враховувати, що навіть механізм, який знаходиться в бюджетному сегменті, повинен бути надійним та мати якісні механізми, не говорячи вже про дорогі системи, що зобов’язані відповідати критеріям якості.

Щодо технічних характеристик, варто враховувати наступні:

  • Потужність. Систему треба обирати таким чином, щоб при використанні вона мала певний запас потужності та не працювала на межі своїх сил;
  • Матеріал. Краще обрати систему, що має металеві елементи, адже модель з пластиковими запчастинами вийде з ладу набагато швидше;
  • Кінцевий вимикач. Щоб на роботу вимикача не впливали зовнішні фактори, варто обрати магнітний вимикач, який здатен гарно виконувати свою роботу навіть у мороз.

Що робити, щоб система працювала довше?

Щоб ворота, оснащені автоматизованою системою працювали якомога довше, треба проводити систематичний технічний огляд, регулярно чистити, змащувати та проводити заміну деталей, які вже виходять з ладу.

Важливо також добре дбати про механізм у зимовий час. Прибирати сніг навколо системи та в зоні, куди від’їжджають ворота, а також слідкувати, щоб сніг не забивав фотоелементи.

Сонце, також вважається ворогом системи, особливо воно нашкодить роботі фотоелементів, засвічуючи їх. Щоб цього уникнути, треба створювати тінь у цій зоні.

Важливим компонентом у догляді, є професійне технічне обслуговування, яке передбачає наступні кроки:

  • Візуальне обстеження;
  • Оцінка стану балок, привода та інших елементів;
  • Діагностика стану автоматики;
  • Змащування елементів, регулювання, чистка та інші види профілактичних робіт.

Частота проведення технічного огляду буде залежати від інтенсивності використання, впливу природних факторів, і може проводитися з інтервалом в один або три місяці.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here