Автобусна подорож із Києва до Парижа

0
27

Місто краси та романтики, світовий центр моди та високої кухні — багатогранний Париж незмінно приваблює туристів з усього світу. Хтось захоплюється його витонченою красою, інші розчаровано констатують невиправдану репутацію. Щоб пізнати «свій» Париж, необхідно особисто відвідати столицю Франції.

З Києва до Парижа можна дістатися автобусом. Купити квиток на автобус Київ Париж вигідніше онлайн. Щодня відбувається близько 15 рейсів із різних автовокзалів міста. Час у дорозі в середньому займає 42 години. До такого тривалого переїзду слід ґрунтовно підготуватися, щоб дорога була комфортною і безпечною.

Обираємо надійного перевізника
Найважливіша умова безпеки в дорозі — ліцензований перевізник зі справним транспортом і кваліфікованим водієм. Від дорожніх пригод не застрахований ніхто, але довіряти своє життя варто тільки досвідченому екіпажу, морально готовому до будь-яких пригод.

Купуючи квиток, перевірте перевізника за його офіційним сайтом і відгуками на незалежних форумах. А краще вибирайте квитки на перевірених сайтах-агрегаторах, які працюють тільки з надійними логістами. Сервіс SkyBooking пропонує послуги провідних європейських та українських перевізників, поїздка з якими точно запам’ятається тільки з позитивного боку.

На що звернути увагу під час вибору автобуса
Рейси до Європи обслуговують як великі автобуси далекого прямування, так і мікроавтобуси. На невеликі відстані цілком зручно їздити на спринтері — він компактніший, але часто доїжджає швидше, тому незручність розташування в салоні нескладно потерпіти. Але для поїздки до Парижа протягом майже двох діб набагато краще підійде просторий салон зі збільшеною відстанню між сидіннями та додатковими послугами на борту:

  • наявність клімат-контролю або кондиціонера;
  • наявність вбиральні;
  • міні-бар і снеки;
  • безкоштовний Wi-Fi і відеотека;
  • розетки для підзарядки.

Обов’язково уточніть наявність ременів безпеки в автобусі — за європейськими нормами безпеки, вони необхідні, щоб автобус міг рухатися зі швидкістю 100 км/год.

Автобуси в міжнародних турах зобов’язані здійснювати короткі зупинки кожні три години. Для пасажирів це не тільки можливість поповнити запаси напоїв та їжі, а й розім’ятися, подихати свіжим повітрям.

Вибираємо посадкове місце
Під час вибору квитка зверніть увагу на тип розсадження в автобусі — у деяких перевізників воно вільне, тобто конкретне місце не вказується у квитку, а займається в порядку черги під час посадки. Але можна підібрати рейс із фіксованим розсадженням. Для цього загляньте на сайт skybooking.ua завчасно — за 2-3 тижні до бажаної дати виїзду, щоб знайти відповідний рейс і викупити найзручніші місця в ньому. Вважається, що найбезпечніше розташування — у центрі автобуса.

Тримайте документи при собі
Вашою втомою в довгій дорозі можуть скористатися недобросовісні сусіди по автобусу, а також легко залишити цінні речі без нагляду на зупинках, у вбиральні на заправці. Тому зберігайте квиток, гроші та документи у внутрішній кишені або в сумці, яку не випускаєте з поля зору.

Налагодьте контакти
Познайомтеся із сусідами і допомагайте одне одному в дорозі. Знайомі люди проконтролюють ваше повернення в салон на зупинках, якщо ви затримаєтеся у вбиральні. А за бесідою довгий шлях буде не таким виснажливим.

Пригощатися у попутників і брати запропоновану ними їжу та напої не варто. Навряд чи вас захочуть отруїти, але бути впевненим у якості чужих продуктів харчування, і того, як їх сприйме ваш організм у стресовій ситуації, не можна. Краще запасіться простою водою або чаєм, горішками і сухофруктами.

Дотримуйтесь цих коротких рекомендацій, і ваша поїздка в Париж пройде легко й успішно.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here