iPhone 15 Pro: чим дивує новий преміальний телефон Apple

0
29

Випустивши чергове покоління айфонів, Епл дотримався своєї традиції щодо певної “спадковості”: нові базові моделі отримали “фішки” попередніх флагманів, а п’ятнадцяті “прошки” представили цьогорічні нововведення. Думки аудиторії щодо цим доповнень розділилися. Утім, неможна не погодитися з тим, що в преміальних айфонах 15-го покоління є на що подивитися.

Поки деякі щасливчики вже підбирають чохол для iphone 15 pro, розглянемо, чим приваблює цей новий смартфон.

Начинка

Айфон 15 Про, як і модель Про Макс, отримав довгоочікуваний процесор A17 Bionic. У порівнянні з попередником, нова “серцевина” демонструє збільшену на 38% продуктивність та покращену на 25% енергоефективність.

Помітним покращенням у нових преміальних айфонах є збільшений обсяг оперативної пам’яті – 8 гігабайтів замість звичних 6. Це означає, що нові Про-моделі швидше оброблятимуть інформацію, що значно покращить користувацький досвід.

Говорячи про п’ятнадцяте покоління, не можна не згадати й про загальні зміни, що охопили всю лінійку. Насамперед це стосується порту USB Type-C, який замінив Lightning на всіх моделях iPhone. Більшість користувачів сприймає це нововведення позитивно, адже зведення всієї мобільної техніки до єдиного стандарту означає, що до всіх девайсів можна застосовувати однакові аксесуари.

Крім того, всі 15-ті айфони мають вдосконалений Dynamic Island, що остаточно прийшов на зміну “чубчику”. Цей інтерактивний віджет дозволяє швидше керувати програмами, відстежувати фонові процеси та здійснювати інші маніпуляції набагато оперативніше.

Корпус

Преміальні моделі п’ятнадцятого покоління зазнали не лише технічних змін, а й трансформувалися ззовні. Зокрема, це стосується:

  • матеріалу корпусу;
  • кольорів;
  • форми.

Одною з найобговорюваніших чуток, що виявилася правдою, став корпус, вироблений із титанового сплаву. Цікавим є той факт, що такий саме матеріал використовує компанія NASA для виробництва деталей для марсоходів.

Лінійка iPhone 15 Pro має доволі стриману колірну палітру, що базується на чотирьох відтінках: чорний, білий, синій та природний титановий. Переднє скло флагманського айфону має зміцнююче покриття Ceramic Shield. Варто зауважити, що якість та надійність зовнішніх елементів не звільнює від потреби оснащувати смартфон традиційними супутніми аксесуарами: плівкою/склом та захисним чохлом.

Злегка змінили зовнішню естетику й округлені кути. Вони стали ще м’якшими, ніж у попередньому поколінні айфонів. Внаслідок цього силуети “прошок” стали приємнішими на вигляд. Тримати такий телефон у руці або носити його в кишені також стало зручніше.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here