Ключові відмінності між авто в лізинг та купівлею

0
19

Лізинг відрізняється тим, що автомобіль просто орендується на певний термін і з певними умовами (головним чином пов’язаними з пробігом, який ви можете подолати, як ви обслуговуєте автомобіль і його загальним станом). На перший погляд лізинг може бути більш привабливим, ніж покупка. Щомісячні платежі зазвичай нижчі, оскільки ви не повертаєте основну суму. Натомість ви просто позичаєте та повертаєте різницю між вартістю нового автомобіля та його залишковою вартістю — очікуваною вартістю після закінчення терміну оренди — плюс фінансові витрати.

Які ключові відмінності між авто в лізинг та купівлею?

Різниця між купівлею автомобіля та його орендою фактично є різницею між купівлею будинку та його орендою. Як і у випадку з будинками, ви можете використовувати фінансові пакети, наприкла в компанії https://carid-hub.com.ua/ щоб допомогти вам купити бу авто в лізинг – хоча в той час як з іпотечним кредитом вас класифікують як власника житла, переважна більшість пакетів фінансування автомобіля – включаючи PCP і HP – дивіться, як фінансова компанія володіє транспортним засобом протягом угоди – хоча з ними ви потенційно станете власником автомобіля після закінчення контракту.

Плюси лізингу бу авто

  • Щомісячні платежі, як правило, нижчі за фінансування
  • Часто доступні короткострокові угоди, що полегшує часту заміну на новий автомобіль
  • Відсутність великих комісій в кінці угоди
  • Можливість передчасного повернення автомобіля за наявності коштів

Мінуси лізингу автомобіля

  • Угоди про лізинг, як правило, мають суворі обмеження пробігу
  • Вам доведеться нести витрати на амортизацію

Як і при оренді будинку, ви нічого не платите за право власності на автомобіль під час лізингу, і ви повинні дотримуватися суворих умов. Тим не менш, вам не доведеться турбуватися про додаткові витрати, доки ви їх дотримуєтесь. Фінансування автомобіля більше схоже на іпотеку. Вам знадобиться більший депозит і ви заплатите більше в довгостроковій перспективі, але ви будете володіти автомобілем, або, принаймні, матимете можливість після закінчення угоди.

Хоча, як і у випадку з будинком, якщо ви володієте автомобілем, ви відповідаєте за його законність і придатність до експлуатації, що потребуватиме додаткових роздумів, коли дійде до необхідності ТО.

Вирішувати, чи краще взяти авто в лізинг чи купити, залежить від ваших уподобань і обставин. Ви можете вважати, що пряма покупка вживаного автомобіля є кращим кроком, ніж лізинг або використання угоди для придбання нового автомобіля.

Однак майте на увазі, що найкращі лізингові угоди доступні лише для тих, хто має чудову кредитну історію, і що вони можуть бути дешевими лише тому, що автовиробник намагається очистити палуби від автомобілів, які повільно продаються.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here