10 золотих правил для фрілансерів

0
16
Фрилансер

Фрілансери мають великий список своїх прямих обов’язків і це значно може перевантажити вашу роботу. Щоб вирішити цю проблему я підготував 10 правил для фрілансерів.

1. Початок дня

Кожен робочий день офісного співробітника починається з пробудження. Ми приймаємо душ, снідаємо, надягаємо костюм, йдемо на роботу. Все це повсякденні і рутинні дії змушують включатися мозок і готуватися до роботи по дорозі в офіс.

Для тих, хто вважає за краще працювати вдома в піжамах і майже відразу після пробудження, способом прокинутися може стати чашка щойно звареної кави або прогулянка навколо кварталу. Вам необхідно зробити це щоденним ритуалом.

2. Налаштуйте робочий час

Як і робочий день в офісі, так і робота на дому, повинна бути за графіком. Зазвичай це з 9 ранку до 5 вечора, але не обов’язково. Налаштувавши робочий час, вам необхідно приділити також період для спілкування з клієнтами, що буде показувати ваш професіоналізм і організованість, тут варто особливу увагу приділити зручності для клієнтів і врахувати їх побажання.

3. Усунути сторонні звуки

Як і при виконанні робіт по дому багато дизайнерів люблять слухати музику або дивитися телевізор під час роботи. Ці відволікаючі звуки можуть уповільнити продуктивність навіть в тому випадку, якщо дизайнер не думає, що вони відволікають.

Коли є шум на задньому плані, мозок все ще потребує додаткової обробки того, що ж там відбувається. При усуненні цих відволікаючих звуків мозок може зосереджувати більше своєї енергії на завданні.

4. Організуйте спеціально відведене місце для роботи

Коли ви працюєте на дому, то досить просто взяти ноутбук і почати працювати на дивані або на ліжку. Однак, маючи більш чітке і спеціально відведене місце для роботи, ви можете направити розум на робочий настрій швидше і більш оптимально. Тому що, коли людина знаходиться в ліжку, то організм готується до сну, а коли ви сидите за столом в конкретному місці, то можна натренувати мозок і збільшити тим самим загальну продуктивність.

5. Заблокуйте всі сайти, котрі відволікають від завдань

Всі сторонні сайти повинні бути заблоковані або на час роботи не повинні відкриватися. Соціальні мережі, програми електронної пошти, інтернет-магазини, Facebook, різні чати, YouTube відео і інші сайти, які не мають відношення до поставлених завдань, необхідно виключити з перегляду. Подібні сайти знижують продуктивність і крадуть робочий час, яке може бути витрачено з користю.

6. Відповідайте клієнтам у другій половині дня

Клієнти завжди хочуть бути почутими вами. Однак, якщо ви будете завжди тримати відкритою електронну пошту для зв’язку з вами, то ви будете тільки відволікатися. Встановіть певний час для того, щоб відповідати на листи. Ви можете, наприклад, відповідати на листи в кінці дня, що дозволить вам весь ранок присвятити проектам. Багато підприємств, які працюють з дизайнерами, не заперечуватимуть цього і погодяться надсилати свої заявки в другій половині дня. У будь-якому випадку, дизайнер повинен відповісти на листи протягом одного робочого дня.

7. Плануйте і робіть замітки

Навіть якщо ви терпіти не можете списки і плани на майбутнє — плануйте. Причому так ретельно і детально, як тільки можете. Запишіть кожну дію і продумайте їх зв’язки між собою. Збудуйте план кожної робочої зустрічі з клієнтом, здачу кожного з етапів роботи. Навіщо витрачати на це час, якого і так мало? Та потім, що це дасть вам можливість потім просто виконувати план, по пунктам, від одного важливого вузла до іншого. Вам не доведеться в процесі роботи продумувати свої подальші дії, ви зможете зосередиться на безпосередньому виконанні самої роботи. Спробуйте хоч один раз — ви зрозумієте, наскільки це важливо.

Створюйте чек-лист на кожен день, виходячи з попереднього плану. Маючи такий план на кожен з паралельно виконуваних проектів, ви зможете виважено розподілити купу одночасних завдань. Плануйте також всю переписку, роботу з пошуку нових замовлень, телефонні дзвінки — все в порядку важливості.

8. Використовуйте таймер

Майже кожне завдання необхідно виконувати відповідно до термінів, як в офісі, так і вдома. Встановіть терміни виконання роботи в цілому, а також частин проекту. Спробуйте встановити таймер на 50 хвилин і сфокусуйтеся на конкретному завданні, поки не закінчиться час. Після цього можна взяти 20-хвилинну перерви, щоб з’їсти обід. Це дозволить менше відволікатися і розфокусувати свою увагу. А перерви дадуть можливість мозку відпочивати і набиратися сил для наступного періоду навантаження. Поступово мозок звикне до такого режиму, ви будете менше втомлюватися і більше робити.

9. Почніть з найважчих завдань

Постарайтеся все складні завдання виконувати на початку робочого дня, все інше буде здаватися легким, виконана робота дасть вам можливість з почуттям виконаного обов’язку на початку дня підвищити продуктивність під кінець трудових годин. Це також є величезним поштовхом для підняття вашої самооцінки, як професіонала своєї справи.

10. Залишайте час для відпочинку

Дуже важливо виконувати поставлені завдання і великі частини роботи в терміни. Але не менш важливим є планування вільного часу. Легко втратити самого себе в роботі особливо тоді, коли у вас є, здавалося б, необмежену кількість клієнтів.

Якщо розум завжди працює, то в кінці кінців він може згоріти. Внесення в ваш розпорядок дня часу для відпочинку, зустрічей з друзями може вирішити цю проблему. Просто дозвольте голові взяти перерву на кілька годин.

Висновок

Дотримуючись цих порад фрілансери можуть помітити більше позитивних і продуктивних результатів від своєї позаштатної діяльності. Спробуйте використовувати хоч одну пораду щотижня і переконаєтеся в їх корисності та необхідності. Відповідайте собі на питання «що я можу зробити, щоб поліпшити сьогоднішній день?».

Автор — Олег Ковтало

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here