Безконтактна обробка ран – що це та навіщо потрібно

0
16

Інколи необхідно обробити невелику поверхневу рану, щоб не допустити зараження та стимулювати швидке загоєння. Бепантен спрей було створено саме з цією метою. Його зручна форма дозволяє швидко та гігієнічно нанести препарат на уражену ділянку, а активні компоненти сприяють дезінфекції та прискореній регенерації.

Для чого застосовують Бепантен Плюс спрей

Засіб має антисептичний і загоювальний ефект, тож застосовується для лікування різних дефектів шкіри. Оскільки препарат має сприятливий профіль безпеки, після погодження з лікарем його можна застосовувати як вагітним, так і дітям після 1 року життя, що робить Бепантен спрей досить універсальним засобом. Виділяють кілька основних показань, при яких він буде ефективним:

● За наявності поверхневих та невеликих травматичних дефектів шкіри. Спрей для загоєння ран ефективний завдяки своїм бактерицидним та регенерувальним властивостям.

● Для запобігання розвитку бактеріальних ускладнень у післяопераційних ранах, що залишилися внаслідок малоінвазивних втручань або хірургічних операцій.

● Використовується для терапії вторинно-інфікованих патологій шкірних покривів: дерматити, екземи.

● Для загоєння ран у людей, які страждають на трофічні виразки, для обробки пролежнів.

● Для запобігання розвитку бактеріальних ускладнень після хірургічних втручань.

Активні речовини Бапентен спрею представлені двома компонентами:

1. Декспантенол – речовина, яка, проникаючи вглиб шкіри, перетворюється на провітамін В5 (пантотенову кислоту). Цей елемент є структурним компонентом ацетил-коензиму А – дуже важливою складовою метаболічних реакцій у всьому організмі. Таким чином, пантотенова кислота бере активну участь у регенерації та відновленні структур клітин, що позитивно впливає на обмінні реакції організму. Це допомагає ефективно боротися зі шкірними дефектами, покращує якість та швидкість регенерації тканин.

2. Хлоргексидину біглюконат — усім відомий препарат, який має бактерицидні властивості проти великої кількості мікроорганізмів. Він обробить рану і запобігти занесенню інфекції, або ж допоможе в лікуванні вже існуючої.

Як застосовувати Бепантен Плюс спрей

Спрей наноситься на уражені ділянки шкіри 1 або більше разів на день, залежно від обширності та складності ураження. Попередньо ранову поверхню потрібно очистити. За необхідності можна накладати пов’язки з препаратом.

Не доцільно застосовувати спрей Бепантен плюс при ураженнях шкіри з низькою ймовірністю інфікування. Жінкам, під час терапії тріщин сосків, необхідно змити засіб перед годуванням немовляти грудьми.

Засіб протипоказаний при індивідуальних алергіях на компоненти спрею. Для більш детальної інформації про можливі побічні реакції див. інструкцію із застосування.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here