Деструкція стерні

0
33

Щоб виростити здорову та екологічно безпечну рослину, потрібно саджати її в родючий ґрунт. А покращити його родючість зможе деструктор стерні. Концентрований комплекс активних біологічних рослин, корисних мікроорганізмів та ферментів допомагає прискорити процес розпаду рослинних залишків на полі.

Багато сучасних агрономів використовують в своїй роботі біодеструктори на основі гумат калію, адже така речовина сприяє повноцінному розвитку та росту сільськогосподарської культури. Основний діючий елемент препарату – фізіологічно активні форми калієвих солей гумінових кислот торфу. Одержують їх спеціалісти за допомогою сучасних технологій та перетворюють в препарат необхідної концентрації.

Ефект від обробки

Правильно використовуючи біодеструктор, можна досягти високих результатів у вирощуванні багатьох рослин. Він сприятиме:

  • Підвищенню родючості ґрунту;
  • Покращенню мікрофлори та агрофізичних показників ґрунту;
  • Прискоренню розкладання рослинних залишків;
  • Покращенню врожайності на 10-30%;
  • Пришвидшенню розкладання пестицидів та перетворенню важких металів в недоступні форми;
  • Прискоренню мінералізації елементі живлення;
  • Знищенню патогенів, які потрапляють в землю разом з рослинними залишками;
  • Максимальному утриманню вологи, яка так потрібна на всіх етапах розвитку рослини;
  • Швидкому утворенню гумусу та ін..

Деструктором обробляють рослинні залишки та ґрунт після збору врожаю олійних, зернових, зернобобових культур та сидератів. Удобрювати поле варто безпосередньо перед дискуванням або оранкою. Ефективність внесення препарату значно підвищується з одночасною обробкою ґрунту карбамідом та азотними добривами. Стабільність біодеструктора зберігається в широкому діапазоні: від +3ºС до +45ºС.

Особливості дозування

Результат від використання гумінового добрива в значній мірі залежить від правильності дозування та якості обробки. Щоб розрахувати кількість рослинних залишків (гички, соломи, стебел), потрібно кількість зібраного основного врожаю помножити на коефіцієнт виходу побічного продукту.

Для створення робочого розчину деструктор стерні треба розчинити у воді. Кількість препарату залежить від типу обприскувача, типу с/г культури, періоду та способу внесення. Зазвичай добриво розбавляється на 100-300 л води з розрахунку на 1га.

До створеного розчину можна додавати азотні добрива: аміачну селітру, сульфат амонію і т. д. Деструктор стерні від сучасних вітчизняних виробників відповідає всім вимогам та необхідним нормам, він абсолютно безпечний для навколишнього середовища.

Джерело – сайт www.agrotime.in.ua

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here