Діабет у собак: симптоми та лікування

0
12

Цукровий діабет у собак ‒ це надзвичайно серйозне захворювання, яке неможливо вилікувати. Але сучасна ветеринарія має в розпорядженні всі засоби для того, щоб контролювати перебіг хвороби. Якщо постаратися, ваша хатня тварина проживе чудове життя, попри наявність діабету.

Що таке цукровий діабет

Діабет у собак ‒ це дуже важке захворювання, причиною якого стає нездатність організму засвоювати з їжі глюкозу. Підшлункова залоза тварини перестає виробляти інсулін. Таким чином об’єм цукру в крові значно підвищується, а це, своєю чергою, призводить до низки неприємних наслідків. Саме тому кількість глюкози в організмі потрібно постійно перевіряти та регулювати, але це далеко не всі засоби контролю за перебігом хвороби, які мусить виконувати господар тварини.

Основні симптоми цукрового діабету в собак

Сьогодні можна виділити такі ознаки діабету в собаки:

  • Підвищений апетит, при цьому вага тварини буде постійно зменшуватися, адже клітини організму не здатні переробити глюкозу.
  • Зневоднення ‒ оскільки цукру в організмі стає більше, він починає виходити разом із сечею, забираючи із собою великий об’єм вологи.
  • Ожиріння ‒ це ще один яскравий симптом, який може турбувати вашого домашнього улюбленця.
  • Слабкість ‒ тварина пасивна та втомлена, вона зовсім не хоче гратися.
  • Цистит ‒ запалення сечового міхура є ще одним серйозним наслідком діабету.

Як лікується цукровий діабет

Як уже було вказано, вилікувати цукровий діабет неможливо. Але, виконуючи деякі дії, можна запобігти передчасного летального наслідку. Для цього потрібно:

  1. Провести огляд у ветеринара, щоб обов’язково підтвердити наявність хвороби.
  2. Вимірювати об’єм інсуліну в крові.
  3. Вводити інсулін для собак в організм тварини за допомогою ін’єкцій.
  4. Замінити раціон на відповідний вид корму від Purina. Правильне харчування ‒ це один із найефективніших засобів контролю над хворобою.
  5. Збільшити фізичні навантаження. Це допоможе тримати тіло домашнього улюбленця в тонусі та зміцнити організм.
  6. Скласти правильний розпорядок дня для собаки та дотримуватися його.

Щоб контролювати цукровий діабет, потрібно буде змінити свій розклад життя. Потурбуйтеся про те, щоб вдома завжди був достатній об’єм інсуліну. Також потрібно вчасно його поповнювати, щоб не пропускати жодну із запланованих ін’єкцій. Однак також важливо пам’ятати, що зберігати відкриту упаковку інсуліну не можна понад 1-2 місяці, тому регулярно перевіряйте термін придатності.

Цукровий діабет ‒ це не вирок. За достатньої наполегливості власника його улюбленець зможе насолодитися дійсно щасливим життям. Невеликі незручності – це незначна ціна для цього.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here