Добрива для хвойних дерев: види та опис

0
20

Хвойні рослини – прикраса присадибної ділянки. Крім того, вони насичують повітря корисними сполуками, створюють ефект свіжості. При уявній невибагливості для благополучного зростання та розвитку деревам необхідний повноцінний догляд. Добрива для хвойних рослин, яка була своєчасно внесена в грунт, покращує імунітет, надаю зелені насичений та яскравий відтінок.

Коли необхідна підгодівля

Догляд за орхідеєю та хвойними деревами має певну особливість. Просто в холодний період циркуляція поживних речовин лише сповільнюється. Проте молодим деревам необхідна додаткова підгодівля навесні протягом перших 10 років. Вона також потрібна пересадженим рослинам. У всіх інших випадках підгодовують лише тоді, коли в грунті бракує необхідних з’єднань та мікроелементів.

Ознаками погіршення стану рослин є:

• бліді, пожовклі, висихають голки;

• уповільнення зростання у висоту, а також потовщення стовбура;

• повільна приживлюваність;

• рясне виділення смоли;

• рідкісні гілки.

Поява зазначених симптомів – ознака того, що необхідна підгодівля хвойних рослин.

Специфіка підгодівлі

Оптимальний час для проведення цих заходів – рання весна, відразу після того, як зійшов сніг. Особливість внесення додаткових поживних речовин в тому, що необхідними корисними елементами для хвойних є магній та калій. Азот у великих кількостях не потрібен. З цієї причини перегній, багатий азотом, не годиться в якості добрива. Навпаки, він може нашкодити як молодим посадкам, так і дорослим рослинам. Причина в тому, що він сприяє утворенню пагонів, які до морозів не встигнуть зміцніти. Частина їх гине, а частина, відновлююся, забирає ресурс у рослини.

Тому в продажу є препарати, призначені саме для хвойних. Вони мають збалансований склад. Досить лише в точності слідувати інструкції, щоб підгодівля дерев була корисна. Всі добрива діляться на 3 види:

• неорганічні;

• органічні;

• комплексні.

Неорганіка

З мінеральних добрив одним з кращих варіантів для хвойних є доломітова мука. Вона насичена магнієм, необхідним для стимуляції процесу фотосинтезу. Для одного куща або дерева знадобиться 0,5-1 кг підживлення.

Рекомендується використовувати слабкий розчин мінерального добрива, оскільки надлишок неорганики уповільнює розвиток рослини. Рекомендовано також частіше поливати хвойні при користуванні подібними складами.

Органіка

Популярним варіантом є біогумус в незначній кількості. Він підтримує корисну для рослин мікрофлору, а також збільшує опірність к захворюванням. Грунт перекопують на глибину близько 30 мм, а підгодівлю з нім змішують.

Комплексні добрива

Використання органічної та мінеральної підгодівлі окремо – справа досить складна, потребує обережності та знань. Набагато зручніше користуватися заводський продукцією зі збалансованим складом. Кожен різновид підгодівлі має свою область використання:

• для молодих саджанців (перший рік) – «Хвоїнки», «Дженджик-люкс», «Здравень турбо для хвойних»;

• для оздоровлення, яскравості кольору хвої, інтенсифікації росту – Greenworld, якщо удобрювати їм рослини, вони легко переносять несприятливі умови як посуху, так і затяжні дощі.

Важливо щоб підгодівля проводилася правильно. Перед тим як годувати хвойні рослини, необхідно вивчити інструкцію. Важливо також знати склад грунту. В цьому випадку здорові кущі та дерева в саду або біля будинку будуть радувати тривалий час.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here