Goodyear Eagle Sport 2: літня гума з бездоганними характеристиками

0
38

Покришки, спроектовані майстрами Гудієр, незмінно виявляються популярними та комерційно успішними. Вони отримують чудові відгуки і займають перші місця у різних тест-драйвах. Літні шини Goodyear Eagle Sport 2 не стали винятком. Як тільки модель надійшла у продаж, вона швидко стала затребуваною у різних країнах. Автомобілісти, власники легкового транспорту, відзначили її керованість та практичність. Крім того, вони високо оцінили стійкість шини до аквапланування, міцність компаунду, загальну витривалість конструкції.

Як влаштовані шини Goodyear Eagle Sport 2: будова протектора

Виробник рекомендує використовувати ці покришки в місті, а також дозволяє здійснювати поїздки по шосе та трасі. Проте протекторний малюнок недостатньо рельєфний для безпечного руху бездоріжжям.

Під час роботи над дизайном інженери врахували особливості різних типорозмірів. Модель випускається у діаметрах 14-16 дюймів, а ширина профілю варіюється від 175 до 215 мм. Тому розробили кілька версій малюнка протектора. Вузькі шини (менше 205 мм) отримали три кільцеві дренажні канали, а широкі (205 мм і більше) — чотири. Головним завданням цих канавок стає збирання та евакуація дощової води.

Аквапланування – одна з основних причин виникнення аварій у літній час. Колеса, які втрачають зчеплення з дорогою через калюжі, перестають слухатися команд керма. Цю проблему вирішують добре продумані дренажні системи. Поздовжні жолоби виконують основну роботу, але не менш важливу функцію здійснюють поперечні канали. Вони розташовані між блоками плечових зон і допомагають шинам Goodyear Eagle Sport 2 зберегти стійкість під час входження в повороти. Виконання маневрів та лавірування на мокрому асфальті вимагає від водія максимальної обережності та відповідальності, а покришки американського бренду стануть його надійним інструментом.

Як випливає з назви моделі, вона адаптована для швидкої їзди та підходить для оснащення спортивних автомобілів.

Щоб шини якнайшвидше розганялися і при цьому залишалися комфортними та безпечними, розробники застосували кілька прийомів:

  • зробили поверхню поздовжніх ребер жорсткості суцільною (мінімальна кількість похилих прорізів та зазорів);
  • оптимізували форму плечових зон – заокруглені верхні грані покращують керованість шин, надають їх рухам більше чіткості та точності, що особливо важливо в екстрених ситуаціях та при входженні у круті повороти;
  • розширили площу плечових областей – це позитивно вплинуло на стійкість автомобіля, підвищило рівень безпеки всіх учасників дорожнього руху;
  • знизили вагу всієї шини, що вплинуло на показник опору коченню.

Потрібно сказати, що завдяки зниженому опору коченню виробник також зміг досягти паливної економічності. Автомобіль раціональніше використовує кожен літр палива (економія для автовласника та зменшення викидів в атмосферу).

Специфіка полімерної суміші Goodyear Eagle Sport 2

Для виготовлення новинки (модель була випущена у 2021 році) розробники використовували найкращі матеріали та сировину. Компаунд, заснований на висококласному каучуку, може похвалитися міцністю, надійністю, стійкістю до зношування та пошкоджень.

Обов’язковим компонентом літньої полімерної суміші стали термостійкі присадки. Еластомери і пластифікатори мають унікальну дію — вони захищають шини від перегріву, але в той же час не дозволяють їм ставати занадто жорсткими. Надмірна пластичність призвела б до втрати керованості та динамічності, а жорсткість завадила б створити якісне зчеплення з асфальтом.

Джерело: Інтернет-магазин шин і дисків GUMA.ua

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here