Особливості використовування гербіцидів

0
1

Боротьба з бур’янами та іншими видами небажаних рослин, що заважають сільському господарству, — це одна з постійних турбот кожного, хто бажає мати гарний врожай, чудовий сад або просто чисту ділянку землі.

Саме для цього існують гербіциди – хімічна зброя, що направлена на винищення рослинності. Гербіцидами так чи інакше користується кожен досвідний фермер, бо знає: в іншому випадку бур’яни будуть заважати росту та розвитку овочем, фруктів, ягід та навіть квітів й дерев. Взагалі бур’яни здатні заплодити всю землю, що і трапляється з ділянками, якими ніхто не займається декілька років.

Класифікація гербіцидів

Гербіциди за своїм проявом поділяються на дві великі групи – суцільної дії та вибіркової дії. Гербіциди суцільної дії винищують всю рослинність без винятку, гербіциди вибіркової дії направлені на знищення конкретних видів.

Гербіциди вибіркової дії також поділяються залежно від періоду використовування:

  • грунтові;
  • досходові;
  • -післясходові.

Увага! Використовувати гербіциди можна лише за інструкцією та при дотриманні всіх пунктів техніки безпеки, інакше є великий ризик винищення всієї рослинності, забруднення грунту та грунтових вод, отримання фізичних пошкоджень. Слід пам’ятати, що гербіциди – це хімічна отрута, яка вимагає обережної поведінки.

Людям без досвіду та певних знань також не слід використовувати препарат, якщо поруч немає спеціаліста.

Боротьба з грибами

Гриби є великим шкідником у сільському господарстві: вони дуже пошкоджують рослинність, результати довгої праці на землі. Вони здатні знищити цілі культури!

Ефективним способом боротьби з грибами є фунгіциди – хімічні препарати, що направлені на знищення їх. У певних випадках фунгіциди можуть лише затримувати ріст та розширення грибів.

Ці препарати також є хімічною отрутою, яка потребує виконання інструкції й дотримання правил безпеки. Фунгіциди слід застосовувати у певній дозі, орієнтуючись на конкретний вид рослин, тому що при передозуванні остання просто гине або росте пошкодженою.

У сучасному аграрному світі розрізняють декілька видів фунгіцидів:

  • неорганічні сполуки;
  • органічні;
  • біологічні (представлені живими організмами).

Фунгіциди – це токсини. Вони завдають певну шкоду рослинності, але їх дія дуже слабка. В першу чергу вони вбивають гриби.

Проте, якщо препарат є пошкодженим у разі порушення правил зберігання та техніки безпеки, він здатен винищити рослинність, забруднити землю й навіть завдати фізичної шкоди людині.

Найкращі фунгіциди та гербіциди можна купити на сайті компанії Ірлен. Ця організація вже багато років займається аграрним розвитком Україні й має популярність серед багатьох фермерів.

Постійні перевірки на якість та лабораторні експерименти допомагають їй з успіхом йти вперед.

Крім того, на інтернет-ресурсі розміщені сертифікати, які підтверджують безпечність всіх товарів від Ірлен (звичайно, при дотриманні інструкції).

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here