Особливості завушного слухового апарату

0
15

Негаразди зі слухом можуть трапитися із будь-ким. У зв’язку з чим, сучасні виробники подбали про те, щоб заушний слуховий апарат могли використовувати пацієнти незалежно від віку, індивідуальних особливостей та ступеня глухоти. Так, сьогодні придбати якісний завушний слуховий апарат можливо навіть дітям, адже така модель чудово підходить для їх зростаючого організму, на відміну від внутрішньовушних варіантів.

Завушний слуховий апарат розміщується за вухом, тримаючись завдяки спеціальній вушній вкладці, що дбає про проведення звуку. Апарат підходить для будь-якого ступеня втрати слуху, зручний та легкий у використанні.

Переваги та недоліки завушних апаратів

          Сучасні слухові апарати вирізняються не тільки покращеними характеристиками, серед яких поліпшений звук, можливість налаштування лише потрібних частот та заглушування шумів, але і більш привабливим зовнішнім виглядом. Від так, люди зі порушеннями слуху, отримали можливість придбати слухові апарати, які гідно вписуються в їх загальний образ та не виділяються, особливо коли вони прикриті волоссям.

Щодо основних переваг такого апарату, варто виділити наступні:

  • Тривала експлуатація завдяки якості усіх елементі апарату;
  • Відсутність вікових обмежень;
  • Простота та комфорт у використанні;
  • Доступність;
  • Можливість використання навіть при хронічних отитах;
  • Потужність звуку;
  • Наявність декількох вкладок для вибору.

Але, такі апарати мають і свої недоліки, серед яких варто виділити наступні:

  • Неможливість повністю приховати апарат, особливо з близької відстані;
  • Потрібен час, щоб звикнути до нього;
  • Необхідність звикнути до носіння окуляр, шапок, та користування телефоном за наявності апарату.

Як обрати собі завушний слуховий апарат?

Основним чинником, на який варто звертати увагу при виборі апарату, це індивідуальні особливості користувача. Задля цього, проводиться спеціальна діагностика, результати якої будуть ключовими при виборі характеристик та налаштувань апарату. Не поспішайте з вибором і зверніть увагу на рекомендації фахівця зі слуху. Вони мають досвід у роботі з різними моделями слухових апаратів і зможуть надати вам корисні поради, щоб ви змогли зробити найкращий вибір.

Крім того, не забувайте про період адаптації до нового слухового апарату. Перші дні або навіть тижні використання можуть бути незвичними і потребувати трохи часу, щоб звикнути до нових звуків і відчуття. Будьте терплячими і звертайтесь до спеціаліста, якщо у вас виникають питання або проблеми під час цього періоду.

Завершуючи, обираючи завушний слуховий апарат, важливо пам’ятати, що це інструмент, який може суттєво поліпшити якість вашого життя і взаємодію з навколишнім світом. Індивідуальний підхід, консультація фахівця, зручність, якість звуку та відповідність особистим потребам — основні складові успішного вибору слухового апарату.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here