Розрахунок ваги профільних труб згідно з ГОСТом та формулою

0
19

У міському та приватному будівництві широко використовуються профільні труби різного перетину. За їх допомогою зводять каркасні, посилюючі та окремо стоячі конструкції, здатні витримувати значний рівень навантаження. З’єднання елементів відбувається шляхом зварювання або скріплення болтами. Остаточний вибір методу залежить від подальших умов використання, а також типу конструкції — стаціонарна чи мобільна.

Коли для початку будівельних робіт необхідна профтруба цена це не єдиний показник, який має значення. Не менш важливо звертати увагу на вагу продукції. Від неї залежить міцність та механічна стійкість майбутньої конструкції, спосіб поєднання елементів. Показник ваги також впливає на вибір тоннажу вантажівки, яка має доставити труби на об’єкт будівництва. Коли є можливість зекономити на логістиці, треба користуватися нагодою.

Профільний прокат виготовляють різними способами. Він може бути шовним або безшовним. Найбільшу частину профільних труб виробляють зі низьковуглецевої сталі різних марок (Ст2/3/4/5/10/20/45), завдяки чому вони добре піддаються зварюванню контактному, електродуговому, тощо.

Формула розрахунку ваги профільної труби

Джерелом отримання інформації стосовно стандартної ваги профільного прокату є ГОСТ, який регламентує сортамент металевих виробів. В ньому прописані параметри розміру, маси та склад сировини з якої виробляються труби. У випадку, якщо профільний прокат має індивідуальні розміри та склад матеріалу, вага розраховується за спеціальною формулою або за допомогою онлайн-калькулятора. Інформація стосовно стандартних показників квадратних профільних труб вказана у ГОСТ 8639-82. Дізнатися вагу погонного метру та інші параметри труб прямокутного перетну дозволить ГОСТ 8645-68.

Якщо сортамент профільної труби не співвідноситься з діючими державними стандартами, то вагу одного метра продукції розраховують по формулі:

М=S*P*2(a+b), де

  • М — вызнаваема вага;
  • S — товщина стінки виражена в мм;
  • Р — щільність матеріалу з якого виготовлено прокат;
  • a+b — ширина та довжина (відносно) поперечного перерізу.

Аби дізнатися вагу партії замовляє мого товару, слід помножити вагу погонного метра на загальний метраж.

Поміч онлайн-калькулятора

Якщо переглянути ГОСТ таблиці немає змоги, то вирішенням проблеми з розрахунком ваги профільних труб стане спеціальна програма, побудована на базі державних стандартів та ТУ. Для використання онлайн-калькулятора потрібно внести наступні данні:

  • марку сталі, іншого матеріалу або сплаву, з якого виготовлений товар;
  • довжину виробу;
  • товщину стінки труби;
  • довжину та ширину поперечного перерізу.

Зверніть увагу, що всі показники мають бути внесені в одній вимірювальній системі. Це дозволить калькулятору швидко и вірно розрахувати вагу погонного метра продукції.

Придбати високоякісний металопрокат зі скидкою від обсягу замовлення та швидкою доставкою по всій Україні пропонує https://kt-stal.com.ua. В каталозі представлений великий вибір квадратних й прямокутних профільних труб та супутніх товарів, що обов’язково стануть в нагоді під час будівництва капітальних або тимчасових споруд.

Замовлення можна оформити через сайт чи звернувшись до менеджера, скориставшись сервісом зворотного дзвінка або діалоговим чатом. Консультації спеціалістів стосовно вибору профільних труб згідно з умов використання, надаються безкоштовно. Лояльні ціни дозволяють не економити на якості та необхідній кількості продукту.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here