Види і особливості диванів

0
13

Диван займає центральне місце в приміщенні, при цьому він повинен поєднуватися із загальним оформленням інтер’єру. Перед тим, як купити диван в Тернополі, слід ознайомитися з його видами і характеристиками, особливостями і конструкцією. Конструкція класичного дивана складається з декількох елементів: каркас, підлокітники, оббивка, наповнювач, пружинний блок, підстава для матраца, рейки, висувні ящики та ін.

Основні види диванів

Залежно від типу конструкції є наступні види диванів, а саме:

• прямі;

• кутові;

• модульні;

• острівні.

Прямі вважаються класичним варіантом диванів, вони можуть бути з підлокітниками і без них, з різними механізмами трансформації і габаритних розмірів. Їх можна легко підібрати в будь-яке приміщення, незалежно від площі.

Кутові моделі зручні, практичні і функціональні, а кут може бути з будь-якого боку. При виборі моделі слід враховувати розташування кута і місце установки в кімнаті. Якщо буде потрібно змінити положення, то краще вибирати трансформери.

Великою популярністю користуються модульні дивани, які складаються з окремих блоків. Їх можна без зусиль переставляти і міняти місцями. Такі м’які меблі оптимально підходять для просторих віталень, підкреслюючи оригінальність інтер’єру і смак власників.

Острівні дивани призначені для просторих кімнат, встановлюються в центрі і дозволяють зонувати простір. Вони можуть бути різних форм і розмірів, а особливістю є вдале поєднання з іншими предметами меблів та інтер’єру.

Залежно від цільового призначення дивани можна розділити на офісні і для будинку (вітальні, дитячої кімнати, передпокої, робочого кабінету і т.п.). При виборі моделі рекомендується також звертати увагу на механізм розкладки. Він може бути викотним, розкладним та що розгортається. Найпопулярнішими є книжка, єврокнижка, дельфін, танго, акордеон, пантограф і ін.

Особливості кутових диванів

Сучасні кутові дивани представлені в широкому асортименті. Вони зручні і практичні, надійні і функціональні, довговічні і міцні. Кутові моделі не можуть бути компактними, тому, як правило, призначені для середніх і просторих приміщень.

Вони дозволяють раціонально використовувати вільний простір в кутку, підкреслюють вишуканість інтер’єру і бувають різних форм, розмірів, кольорів. Однією з головних переваг кутового дивана є наявність містких висувних ящиків, в яких можна зберігати речі, предмети інтер’єру, постільні речі та ін.

Такі дивани гармонійно вписуються в інтер’єр, вони стильні та практичні, а завдяки надійному і простому механізму розкладки їх можна швидко перетворити в повноцінне двоспальне місце.

Популярними механізмами розкладки є єврокнижка і дельфін, які відрізняються простою, зручною і довговічною експлуатацією. При виборі викотної моделі рекомендується звертати особливу увагу на якість і надійність висувних механізмів і коліщаток. Коліщатки повинні бути прорезинені, щоб не пошкодити підлогу.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here