5 інновацій, які змінять нашу роботу

0
11

Нововведення, які можуть змінити існуючі підходи до роботи.

Нові технології роблять робочий процес легше і більш взаємозалежним. Завдяки комп’ютерної революції майже всі виробничі процеси автоматизовані. Уже важко представити роботу бухгалтера без сучасни систем обліку, виробничу лінію заводу без автоматизації, журналіста без комп’ютерного пера, а пересічного жителя без мобільного телефону. Технології міцно увійшли в наше життя, що стали неможливо уявити робочий день без систем і пристроїв, яких 70 років тому ще не існувало. Але розвиток технологій не стоїть на місці. Видання Entrepreneur представило перелік нововведень, які можуть змінити існуючі підходи до роботи – незалежно від вашої сфери діяльності пише http://robotazp.com.ua/.

Віртуальна реальність

Незабаром системи віртуальної реальності будуть використовуватися не тільки для ігор. В компанії Microsoft, яка випустила гарнітуру доповненої реальності HoloLens, заявили, що використання пристрою в лікарській практиці дозволить вивчити про людському тілі або покаже людям, яке ходити на Марсі. Якщо ви відчуваєте страх перед польотами в мирному небі, віртуальна реальність може допомогти вам не помічати турбулентність. Хто знає, може після наступної відрядження ви отримаєте підвищення або нову роботу. Подумайте про те, які можливості відкриваються для створення власних презентацій, якби у вас був доступ до технології віртуальної реальності? Попрощайтеся з PowerPoint.

Роботи

Дослідження, проведене в Массачусетському технологічному інституті в 2014 році, виявило, що ефективність роботи людей підвищується, коли ними командують роботи. І покау нас немає босів-роботів і не буде найближчим часом, уже зараз відчувається перевага веселих роботів-помічників, таких як Jibo, Musio і Cubic, які допомагають вам відправляти електронні листи, попереджають про важливі днями в календарі, знімають фото і відео і розповідають про погоду. Дистанційний робот може навіть допомогти вам спілкуватися з вашими колегами, не виходячи з дому.

ІЧ-випромінювання

Як багато розеток, подовжувачів та зарядних пристроїв необхідно мати, щоб забезпечити безперебійну роботу всіх ваших гаджетів? Ізраїльський стартап під назвою Wi-Charge розробив рішення, яке дозволяє заряджати портативні пристрої за допомогою ІЧ-випромінювання. Бездротова підзарядка являє собою невеликий передавач, встановлений на стелі, який випромінює інфрачервоні промені. Ці спрямовані промені надалі уловлюються приймачем, що виробляють електрику. Підзарядка дозволяє заряджати смартфони, телефони, планшети, ноутбуки та інші мобільні пристрої.

Читайте також:

Носяться технології

З такими новими гаджетами ви зможете робити більше, ніж просто перевіряти свою електронну пошту на розумних годинах або браслеті. Компанія Caterpillar розробила спеціальні датчики для шахтарів, які вимірюють рівень втоми, щоб запобігти нещасні випадки. А сенсори, які використовуються в Національній футбольній лізі (NFL), відстежують вплив удару на захисний шолом і захищають спортсменів від травм.

Хмари

Незабаром у вас, ймовірно, буде офіс, укомплектований технологіями розпізнавання голосу, сітківки ока чи відбитків пальців, як у кіно. Компанія Expect Labs, яка працює в сфері штучного інтелекту, розробила хмарний сервіс MindMeld, допомагає вмонтувати елементи розпізнавання мовлення в будь-який додаток, будь-який сайт або гаджет. Так, з їх допомогою технології можна керувати будь-яким комп’ютером без використання клавіатури або сенсорного екрану – просто за допомогою голосових команд.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here