Чи потрібно робити проект по опаленню перед будівництвом?

0
91

Для створення комфортних мікрокліматичних умов в холодний період року, необхідно, передбачати систему опалення в будь-якому будинку. Перед початком будівництва виникає питання опалення будинку та вибору системи опалення. Для комфортного функціонування будинку необхідно виконати проект системи опалення.

Що таке проект опалення і яка його користь?

Проект системи опалення – один з перших етапів перед будівництвом будь-якого будинку. На цьому етапі визначається всі нюанси, які стосуються системи опалення та кількість необхідних матеріалів.

Існують легенди, що проектування системи опалення є не потрібним елементом будівництва, оскільки, вартість проекту доволі висока. Адже, існує багато «майстрів», які можуть все організувати в процесі будівництва системи опалення. Проте, грамотний інженерний підхід, який використовується в процесі проектування системи опалення дасть змогу вибрати саме тут систему, яка здатна працювати в найбільш технологічному режимі.

Отже, наявність проекту і його якість виконання – вкладення в якісний результат, а саме ефективну і безпечну систему опалення, яка відповідає усім побажанням замовника. Оскільки, проводити монтаж опалення з проектом значно простіше і відповідно якісніше.

Переваги проектування систем опалення


Попри значну вартість проектування системи опалення, замовник отримує ряд переваг, який оправдовує цю суму.

До переваг проектування системи опалення можна віднести:

  • за допомогою проекту підбирається необхідне обладнання, згідно Вашого будинку, з врахування його будівельних характеристик і дизайну;
  • проекту дає точну кількість матеріалів та обладнання, що означає, що Ви не придбаєте лишніх речей;
  • наявність проекту дасть змогу бачити кількість монтажних робіт;
  • наявність необхідних креслень для монтажників зекономить багато часу і це дозволяє грамотно сумістити мережі опалення з іншими комунікаціями в будинку;
  • з проектом Ви точно будете знати, скільки потрібно затрат не тільки на влаштування системи, але й на її експлуатацію;
  • система опалення буде працювати злагоджено не впливаючи на інші мережі в будинку.

Для створення проекту опалення у Львові, рекомендується звертатись до кваліфікованих компаній, які мають фаховий досвід в даній справі, одна з них Теплософт.

Що включає в себе проект?

Зведення будинку процес довготривалий і клопіткий, проте, якщо при цьому врахувати проведення усіх інженерних мереж, зокрема системи опалення, можна цей процес оптимізувати та пришвидшити.

Уся проектна документація повинна відповідати технічним нормам чинного законодавства, які вказані в нормативній літературі.

Проект системи опалення включає:

  • теплотехнічний розрахунок зовнішніх захищень, за допомогою якого визначається необхідна товщина та матеріал утеплюючого шару;
  • гідравлічний розрахунок, згідно якого підбирається необхідні діаметри трубопроводів і циркуляційні насоси;
  • підбір основного обладнання;
  • технічні креслення по розміщенні обладнання котельні і розташування усіх опалюваних приладів та трубопроводів системи опалення;
  • специфікація усіх необхідних матеріалів згідно технічних креслень.

Економія і безпечна експлуатація

Грамотний проект опалення будинку включає вибір джерела опалення з техніко-економічного обгрунтування. Враховується доцільність використання конкретного виду палива та наявність його в даній місцевості. Це дозволить економити значні кошти в процесі експлуатації системи опалення.

Попри технічну необхідність системи опалення, вона також повинна відповідати мікрокліматичним умовам приміщення. Комфортне підтримання температурних умов в приміщеннях дозволить людини мати хороший настрій та відмінне самопочуття. Також важливим фактором є розподілення температури по приміщенню, адже тепле повітря завжди піднімається угору, це слід, враховувати при проектуванні.

Отже, проект опалення – це основа, без якої не можлива реалізація якісної та безпечної системи опалення. Проект враховує всіх нюанси, інженерні значення, як і технічного так і економічного фактору, що стверджує, що проект це і запорука економії.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here