Протезування зубів: види й методи

0
40

Ви й досі вважаєте, що зубні протези це синонім старості? Втратити зуб можна у будь-якому віці, це може статися внаслідок травми або хвороби. Повернути втрачений зуб неможливо, але сучасна стоматологія робить дива. Стоматологічна клініка Білобров допоможе виправити будь-яку ситуацію, навіть саму безнадійну. Протезування в Києві це відновлення привабливого зовнішнього вигляду, функціональності частково або повністю втрачених зубів.

Які бувають види протезування?

Існують два види протезування: в першу чергу це знімне, а також незнімне. І поділяють їх в залежності від методу відновлення зубного ряду. Як тільки проведені всі необхідні обстеження пацієнта лікар приймає рішення, який метод протезування підійде для даного конкретного випадку.

  1. Знімне протезування використовується при повній або суттєвій втраті зубів пацієнта. Такі типи протезів можна знімати та вставляти самостійно. Для надійної фіксації знімних протезів використовують креми для фіксації або професійні стоматологічні присоски.
  2. Незнімне протезування — це коронки, мости, мікропротезування (вініри, вкладки). Суть методу полягає в тому, що конструкції надійно фіксуються до поверхні зуба або встановлюються в кістку зуба. Розраховані незнімні протези на довгий термін служби. Найпоширенішим видом такого протезування є встановлення коронок: металокерамічні, керамічні, цирконієві та інші.

Мікропротезування зубів

Термін мікропротезування включає в себе усунення незначних дефектів емалі або руйнувань зуба. Для цього використовуються:

  • вкладки;
  • вініри;
  • мостовидні протези;
  • коронки.

Що мається на увазі під незначними руйнуваннями?

  • Зруйнувалася від карієсу частина зуба, але залишився корінь;
  • Відкололася частинка зуба;
  • Хочеться естетично змінити вигляд передніх зубів.

Які етапи протезування?

Щоб встановити коронки чи інші протезуванні конструкції, необхідно виконання наступних етапів:

  1. Обстеження. Визначають вид протезування, план лікування, обсяг робіт. Якщо потрібно, то проводиться попереднє лікування (санація) ротової порожнини.
  2. Препарування. Це обточування зуба. Вона потрібна, щоб надати зубу правильної форми під майбутню конструкцію.
  3. Зняття відбитків. На цьому етапі враховуються анатомія зубів та їх розташування у пацієнта при виготовленні протеза.
  4. Оцінювання оклюзії — стан зубів при змиканні щелеп. Необхідний для правильного функціонування жувальних м’язів.
  5. Безпосередньо виготовлення відповідного протезу.
  6. Заключний етап — примірка і фіксація.

Завдяки новітнім способам протезування, весь процес не займає багато часу, а результат приємно вражає — штучні зуби нічим не відрізняється від природних. А завдяки професійній допомозі в клініці Bilobrov Ви отримаєте ідеальне протезування.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here