Широкий вибір чоловічих кросівок

0
33

Перше, що потрібно зробити при виборі спортивного взуття – це визначити мету покупки. Усі чоловічі кросівки можна умовно поділити на два типи використання:

  • спеціальні;
  • універсальні.

Якщо чоловік тісно пов’язаний зі спортом, постійно піддається фізичним навантаженням, йому знадобляться чоловічі кросівки першого типу з так званими «повітряними кишенями», що забезпечують оптимальну амортизацію, тим самим трохи пом’якшують удари при бігу.

Другий тип кросівок стане відмінним вибором для тих, хто трохи далекий від спорту та вибирає їх лише для відпочинку, прогулянок можливо, ранкових пробіжок.

Великий асортимент чоловічих кросівок представлений в інтернет-маркеті SEZON: кожен охочий вибере собі взуття за смаком та побажаннями

Чоловічі кросівки: як вибрати?

При виборі кросівок фахівці підкажуть, якому взуттю краще віддавати перевагу:

  • яке і прошите, і проклеєне;
  • устілка знімається і її можна випрати або замінити за бажанням;
  • яке не має слідів клею, кривих рядків та отруйного запаху.

Вибирають моделі зі шкіри чи дихаючого матеріалу. Також важливі:

  • хороше зчеплення – підошва не повинна ковзати;
  • щільна посадка та фіксація по бічній частині – взуття повинне щільно облягати ногу.

В ідеалі – міцний верх із сіткою в кросівках: цей матеріал повинен не лише підтримувати стопу, а й добре пропускати повітря.

Як дізнатися, підходять кросівки чи ні?

У передній частині спортивного взуття повинен бути запас від 0,5 сантиметра і більше (це залежить від завдань, які ставляться при бігу). При цьому п’ята взуття повинна сидіти на нозі максимально щільно, взуття не може бовтатися, інакше кросівок або натиратиме, або просто швидше зношуватиметься в цій області.

Що важливо для виборі кросівок?

Треба переконатися, що взуття ніде не тисне, не натирає чи навпаки, надто бовтається на нозі. У правильних кросівках пальці ніг розташовуються вільно, не затиснуті, ними можна поворушити. Найдовший палець не повинен упиратися в носок. Необхідний зазор 0,7-1 сантиметр у довжину та ширину.

Вибір чоловічих кросівок: важливі деталі 

У тому випадку, якщо взуття пройшло візуальну перевірку, можна детальніше заглибитись у його вивчення. Так, важливий фактор – можливість знімання устілки. Ця дрібна деталь дуже важлива для гігієни кросівок.

Одним із дуже важливих факторів є наявність супінатора. Його присутність запобігає передчасній втомі ноги.

Що стосується рельєфності підошви, то чоловічі кросівки с густим, але поверхневим рельєфом призначені для занять у спортивному залі. Відсутність рельєфу – ознака взуття для простих прогулянок. І глибока рельєфність – показник кросівок, призначених для активного відпочинку на природі.

Чоловічі кросівки: скільки їх має бути?

У базовому наборі мають бути кросівки:

  • літні;
  • зимові;
  • осінньо-весняні.

Таким чином, в комплект має входити щонайменше три пари. Для тих, хто використовує кросівки набагато частіше за інше взуття, слід купити шість пар на всі сезони відразу плюс улюблені кросівки для окремих випадків. Це оптимальний варіант.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here