Як обрати найкращу люстру для коридору?

0
5

Коридор, або як його ще називають передпокої, має свою специфічність. Тут абсолютно немає природного освітлення. Тому так важливо продумати у такому приміщенні гарне штучне освітлення. Щоб обрати найбільш вдалу люстру для коридору, варто перейти за посиланням https://gamma.net.ua/ua/lyustry/dlya-koridora та обрати будь-яке рішення з представленого різноманіття.

Люстри, що найкраще підходять для передпокоїв

Для початку варто сказати, що освітлювальний прилад не повинен знаходитися занадто високо, адже людина, яка заходить у приміщення повинна швидко адаптуватися до освітлення. Крім того, важливо гармонійно поєднувати люстру із загальним інтер’єром приміщення та й загалом квартирою чи будинком. Адже саме коридор, справляє перше враження про помешкання.

Важливим моментом при виборі, є розмір приміщення. Зазвичай стандартний коридор є довгим та вузьким. Для його освітлення найкраще підходить накладна люстра, що монтується фактично впритул до стелі, та підвісна, що має вигляд плафона, звисаючого на дроті, мотузці чи ланцюгу.

Підвісні люстри, у свою чергу, представлені у досить широкому асортименті. Різниця криється у самому плафоні.

  1. Закриті. Зазвичай такі плафони мають форму кулі чи куба. Вони дещо приглушують світло, проте їх цінують за створені красиві орнаменти.
  2. З відкритою нижньою частиною. Такі люстри спрямовують потік світла донизу. Вони ідеально підходять для високої стелі.
  3. З відкритою верхньою частиною. Потік світла спрямований вверх. Таке освітлення, дає змогу візуально зробити простір більш розширеним.

Велика частина абажурів на сучасному ринку виконана зі скла. Проте можна знайти плафони й з металу, паперу чи навіть деревини.

Що кажуть фахівці про люстри для передпокоїв?

Фактично кожен фахівець може сказати те, що вішати підвісну люстру у приміщені, де низька стеля, погана ідея. Освітлювальний прилад у такому випадку буде виглядати дещо пригнічено та тиснути своїм світлом на голову.

Важливо також пам’ятати, що освітлення повинно гарно поєднуватися із загальним дизайном та іншими приладами для освітлення. Тому, якщо планується використання бра з люстрою чи навіть світлодіодною стрічкою, важливо щоб такий дует чи тріо гарно поєднувався між собою. Крім того, використання декількох різних джерел освітлення, дає змогу регулювати освітлення у приміщенні, за потреби.

Таким чином, правильно підібране освітлення коридору допоможе створити приємне враження про помешкання загалом. Та головне, люстра стане стильним та напрочуд необхідним елементом коридору.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here