Які бувають дотягувачі для дверей?

0
84

Напевно кожен з нас стикався з моментами, коли при вході або виході з приміщення приходиться витрачати час на закривання дверей. Буває і протилежна ситуація, коли, до прикладу, на дверях в під’їзді стоїть проста пружина, яка примушує застосовувати більше зусилля при відкриванні і швидко захлопує полотно при закриванні. При цьому звісно ж псується вся дверна фурнітура. Для того, щоб подібного не було і користування дверима стало максимально комфортним спеціалісти радять використовувати такі пристрої як дотягувачі. 

Види дотягувачів для дверей

Зараз на ринку є різні види пристроїв дотягування дверей. Згідно з сучасними трендами в даний час особливої популярності набуває прихований дотягувач. Його встановлення мінімально втручається в дизайн приміщення і дверей, що є його основною перевагою.

Проте незалежно від виду дотягувача, в його механізмі лежить один і той самий принцип роботи. Це накопичення енергії у пружині при відкриванні дверей та її використання для закривання дверної конструкції. Гідравлічна система керує закриттям – рідина не стискається, тому всі регулювання можна здійснити максимально точно. Розглянемо які існують типи дотягувачів. Серед основних виділяють:

  1. Накладні дотягувачі.
  2. Підлогові дотягувачі.
  3. Приховані дотягувач.
  4. Спеціальні пристрої.

Накладні дотягувачі є найбільш популярними в наш час. Пояснюється це простотою монтажу навіть з мінімальними навичками та інструментами, обслуговуванням і відносно інших недорогою ціною. Такі пристосування можна зустріти чи не в кожному магазині або іншому комерційному приміщенні, які обладнані розпашними дверними полотнами. Також їх можна побачити в під’їздах та інших громадських місцях, де зовнішній вигляд не відіграє особливої ролі. Проте місце їхнього монтажу та інколи громіздке виконання стане зайвим, якщо у Вас дизайнерський інтер’єр. В таких дотягувачах можуть використовуватись різні тяги:

  • Стандартна: монтується перпендикулярно площині дверного проєму. В наслідок чого є найбільш помітною. Її рідко можна побачити на міжкімнатних дверях, а от на вхідних це чи не найпопулярніший варіант.
  • Ковзна: з естетичної точки зору куди кращий варіант, адже один кінець тяги вмонтований в корпус дотягувача, а інший пересувається всередині рейки-каналу. Така тяга кріпиться в одній площині з основним пристроєм.
  • Паралельна: по суті це стандартна тяга, але використання додаткового кронштейна дозволяє розташувати її паралельно до дверей.

Куди цікавішими з дизайнерської точки зору стали підлогові дотягувачі. Їх сміливо можна віднести до прихованих, адже їхнього механізму ззовні по суті не видно. На відміну від накладних, такі пристрої встановлюються врізним монтажем в підлогу. Це обов’язково потрібно враховувати, тому що не скрізь існує можливість зробити чималий отвір в ній. Відповідно правильно змонтувати їх можуть лише досвідчені майстри. Радимо за такими звертатись до компанії Svitzamkiv. Підлогові дотягувачі стануть особливо актуальними в торгових центрах та інших об’єктах комерційної нерухомості зі скляними дверима, які відчиняється в обидві сторони.

Для домашнього використання або для міжкімнатних дерев’яних дверей в офісах, де кожна деталь може зіпсувати загальний інтер’єр використовують приховані дотягувачі. Вони врізаються в дверне полотно та коробку, внаслідок чого абсолютно непомітні, коли двері зачинені. Мінусом є те, що встановити на важкі двері їх не вийде.

Досить цікавим типом є дверні завіси з цією функцією дотягування. Проте вони також встановлюються лише на легкі двері та мають обмежені можливості щодо регулювання. Серед останніх трендів варто також відзначити спеціальні дотягувачі на хвіртки на ворота невеликих розмірів. 

Особливості вибору дотягувачів для дверей

Перше на що потрібно звертати увагу при виборі дотягувачів це габарити дверей. В залежності від них пристрої дотягування поділяються за класами від 1 до 7. Вони міжнародно стандартизовані від найменшого EN1 для ваги дверей 20 кг до EN7 з максимумом 160 кг. Важливо пам’ятати, що чим важче і ширше дверне полотно, тим вищий клас потрібен. Звісно, не потрібно забувати про зовнішні умови, в яких буде працювати пристрій. Існує багато дрібних нюансів, тому ми радимо звертатись з подібними запитами до інтернет-магазину “Світ Замків” безпосередньо на сайт або за телефонами +38 (050)-074-13-30, +38 (097)-281-11-34, де Вас детально проконсультують і підкажуть який дотягувач буде ідеальним у Вашій ситуації.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here