Автомобільні ваги – необхідний контроль для важкого транспорту

0
3

Головне призначення такої установки, як автомобільні ваги, це контроль маси предметів, що перевозяться у кузові автомобіля або на його причепі. Ваги знайшли своє призначення у досить широкому спектрі галузей, адже тут можна говорити не лише про торгівлю, але й навіть про гірничовидобувний бізнес. Тому, незважаючи на досить високу вартість, їх використання себе повністю виправдовує.

Особливості, що мають автомобільні ваги

Подібне обладнання є досить універсальним, адже дозволяє отримати дані про вагу, не лише фур та причепів, але й невеликих вантажівок.

Головний критерій якості такої установки – це точність, що дозволяє отримати реальні дані перед відправкою вантажу та уникнути штрафів при контрольних зважуваннях в дорозі. Адже головне, щоб вага продукції знаходилася в межах норми, що зазначена у відповідних правилах перевезення.

Автомобільні ваги, мають наступну комплектацію:

  • дві напівплатформи, на які стає вантаж;
  • поперечний блок, що об’єднує дві частини платформи в одне ціле;
  • рама, що слугує для монтажу усієї конструкції;
  • пандуси, які служать для заїзду машини на ваги.

Проте, комплектація такої установки може мати різні варіанти, в залежності від обраного різновиду.

Окрім точності платформи, варто звертати увагу й на максимальну вагу, яку вона здатна витримати. Відповідно до норм, подібні агрегати повинні зважувати транспорт, вага якого становить до 100 тонн. Перевищення цієї норми, здатне призвести до псування такої установки та некоректних показників.

Яким чином монтуються ваги для автомобілів?

Найчастіше, на підприємствах, зустрічається фундаментний спосіб установки таких конструкцій. Для основи, у такому випадку, служить фундамент з бетону або залізобетону, що може бути суцільним, або лежати виключно під самою установкою. Такий вид монтажу, також передбачає наявність пандуса.

Для тривалого перебування агрегату на одному місці, проте без використання фундаменту, підходить безфундаментний метод. Для нього використовують дорожні плити, що можна покласти просто на землю чи насип.

У деяких випадках, можна зустріти вирізний метод, що підходить тоді, коли вільної площі мало. Такий метод передбачає, що ваги не виступають вище поверхні покриття майданчика, й тим самим, не вимагають додаткового вільного простору для зважування. В свою чергу підкладні ваги, мають невеликі габарити та досить легко встановлюються, без необхідності робити додатковий фундамент.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here