Ефективне лікування фарингіту 

0
11

Фарингіт дуже поширене захворювання, оскільки часто причиною цього запального процесу є гострі респіраторні вірусні інфекції. Віруси атакують людський організм постійно, проте опір імунітету знижується в період осені та весни, оскільки саме для цього сезону характерний недолік корисних речовин у раціоні та імунодефіцит. Сьогодні в деталях поговоримо про запальні процеси в області горла, симптоматику та обговоримо ефективні ліки від фарингіту.

Що таке фарингіт

Цей медичний термін походить від латинського слова «Pharyng», що означає «горло». Таким чином медична наука вказує на локалізацію вогнища запалення. Як ми вже відзначали, у більшості випадків фарингіт викликається вірусним збудником, проте трапляються і випадки запального процесу внаслідок дії бактеріального збудника.

Якщо причиною болю у горлі стала бактерія, лікування обов’язково включає антибіотики, які підбираються лікарем виходячи з клінічної картини, а також індивідуальних особливостей пацієнта. Антибіотики можуть бути показані як у вигляді таблеток, так і у вигляді ін’єкцій. Форму випуску, тривалість курсу лікування та препарат підбирає виключно кваліфікований фахівець. У цьому разі займатися самолікуванням вкрай небезпечно.

Тішить той факт, що у 90% випадків причиною тонзиліту виступає вірус, лікування якого значно простіше, ніж бактеріальної інфекції. Основна симптоматика вірусного та бактеріального фарингіту дуже схожа:

  • Болі у горлі, які посилюються при ковтанні.
  • Пацієнти скаржаться на посилення больових відчуттів, коли намагаються зробити порожній ковток.
  • Гарячка, озноб, підвищення температури тіла.
  • Загальна слабкість.
  • Головний біль.

При вірусному, тобто гострому тонзиліті, симптоматика буде яскраво вираженою, водночас при бактеріальному зараженні захворювання може протікати мляво і розвиватися поступово.

Лікування фарингіту: що призначають лікарі

Розглянемо лікування вірусного фарингіту, оскільки, як вже зазначалося, бактеріальний фарингіт вимагає лікування антибіотиками, які призначають лікар. Перший з пунктів лікування вірусного фарингіту включає місцеві препарати, які повинні мати знеболювальний і дезінфекційний ефект безпосередньо в осередку запалення, тобто в горлі. Для цього застосовують спеціальні спреї, таблетки для розсмоктування та полоскання.

Також лікарі рекомендують при вірусному фарингіті використовувати імуностимулювальний засіб, який дозволяє підвищити опірність організму до інфекції, а значить швидше та ефективніше лікувати фарингіт. До таких препаратів належать рослинний засіб Імупрет®. Такі речовини дозволяють підтримати організм під час захворювання та знижують ризик розвитку ускладнень.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here