Компресомерт – види, призначення та застосування

0
32

ДВС на сьогодні є найбільш розповсюдженим типом двигунів, що різниться за потужністю, об’ємом, кількістю циліндрів, типом палива та ін. Головним показником справності двигуна, являється стан його циліндро-поршневої групи, і щоб його перевірити, використовують компресометр https://jtc.com.ua/motorna-grupa/kompresometri/, що дає змогу визначити компресію.

За отриманими даними, оцінюють стан двигуна, та визначають наступні фактори:

  • Стан деталей у циліндро-поршневій групі та газорозподільному механізмі;
  • Правильність розташування фаз для газорозподілення;
  • Ступінь опору повітря під час вприску;
  • Ступінь опору відпрацьованим парам у випускному колекторі.

Різновиди компресометрів

Зазвичай використовують два основних типи: механічний, що являє собою манометр зі стрілкою, та електронні моделі.

Механічні мають просту комплектацію та доступні за ціною, через це є досить популярними. Електронні прилади, мають складніший механізм, коштують значно дорожче, та зазвичай використовуються у професійних СТО.

Також, різниться і спосіб підключення, відповідно до якого, розрізняють такі компресометри:

  • Різьбові;
  • Притискні.

Притискний елемент являє собою конус із гуми, який треба притискати вручну до отвору, та добре утримувати під час використання. Такий прилад є досить простим у використанні, однак найменше зміщення конуса, може вплинути на правдивість результату.

Різьбове кріплення забезпечує максимальну герметичність під час використання, при цьому нема потреби тримати пристрій.

Також, даний прилад класифікують в залежності від того, для якого двигуна його використовуватимуть:

  • Для бензинового. Через те, що у такого мотора тиск менший, шкала компресометра не розрахована на компресію, що вище 20 атмосфер;
  • Для дизельного. Має високий верхній показник компресії та широкий вибір адаптерів під будь-який тип дизельного двигуна.

Комплектація приладу для вимірювання компресії у двигуні

Сучасний асортимент подібного обладнання досить широкий, що дає змогу обрати для себе необхідну комплектацію: мінімальну, розширену або професійну.

Мінімальний набір являє собою притискний варіант для бензинового двигуна, або різьбовий, де вже можна знайти у комплекті декілька адаптерів.

Розширена комплектація містить у собі набір адаптерів, а також гнучкі та жорсткі подовжувачі.

Своєю чергою професійні інструменти, мають у комплектації безліч доповнень для використання на будь-якому двигуні, а загальна кількість предметів у наборі, може налічувати не один десяток.

Для того, щоб правильно підібрати компресометр, варто визначити сферу його застосування, наприклад, для одного авто, або для роботи у сервісному центрі. У будь-якому випадку, добре підібраний інструмент, стане незамінним помічником для кожного автомобіліста.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here