Яку інформацію може дізнатися про нас інтернет-провайдер?

0
9

Кожного дня користувачі інтернету потрапляють під прискіпливу увагу. За нашими кроками в інтернеті можуть спостерігати як інші користувачі або сайти, так і провайдер — постачальник послуг, правоохоронні органи. Навіщо це робиться? Як зберегти свою конфіденційність? Давайте дізнаємося, яку інформацію про користувачів дійсно може дізнатися провайдер. У Львові інтернет-провайдер є такою ланкою, яка зв’язує користувачів з Всесвітньою мережею. Провайдер повинен поважати права користувача, але при цьому, обмежувати доступ до окремих видів контенту, будь-то порнографія, наркоторгівля, зброя та інш.

Як провайдери розуміють, що користувач шукає в інтернеті заборонену інформацію?

Сайти можуть знаходитися на різних протоколах передачі даних. Завдяки таким протоколам ми можемо заходити та взаємодіяти з сайтами у браузері. Тобто переглядати відеоконтент, робити покупки, спілкуватися. Існують два протоколи:

  • НТТР — основний протокол, на якому працює інтернет;
  • НТТРs — на відміну від основного протоколу більш захищений.

Протокол, який на цей час використовується, можна побачити в адресному рядку браузера.

Провайдер зберігає про нас таку інформацію:

  • IP адреса сайтів (на одному IP можуть знаходиться кілька сторінок чи сайтів);
  • час підключення до сайтів.

Тобто, якщо ви заходите на сайти з НТТР протоколом, то провайдер побачить всі ваші дії та може зберігати відповідну інформацію про вас. 

Всі ми не у захваті, коли отримуємо спам-розсилку. Відчуваємо не тільки роздратування, а і хвилювання, що використовують нашу електронну пошту без дозволу. А з’являється така розсилка тому, що можливо колись ви заповнювали анкету на якомусь із сайтів, або підписались на розсилку. Ви може і забули про це, а інтернет ні. Щоб цього не відбувалося, використовуйте сайти, які захищені НТТРs протоколом.

Якщо використовувати VPN — це захистить від шахраїв?

VPN — це віртуальна приватна мережа, яка використовує зашифроване з’єднання та забезпечує конфіденційність в інтернеті. Коли ви використовуєте VPN, то провайдер бачить тільки час з’єднання та обсяг переданої інформації. Але хочеться зауважити, що не варто на 100% покладатися на безкоштовні сервіси VPN, тому що вони мають ряд недоліків, а саме:

  • використовуючи їх може сповільнюватися швидкість інтернету, що не є добрим;
  • деякі такі сервіси можуть містити шкідливу програму або віруси.

Тож, якщо ви вирішили захистити свою приватність VPNсервером, обирайте надійні варіанти.
Підсумовуючи викладене, робимо висновки, що провайдер може збирати про вас інформацію, але йому це не потрібно. До того ж це потребує значних фінансових витрат з його боку. Якщо, звісно, ви не вчиняєте протиправних дій у мережі. У такому випадку за запитом відповідних органів, він зобов’язаний надати про вас інформацію. Linkcom є надійним провайдером, який забезпечить вас швидким, якісним, безпечним доступом до Інтернету.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here