Чому вживані гаджети популярні? Особливості перевірки таких гаджетів

0
20

Круті пристрої та гаджети подобаються кожному, адже вони мають безліч можливостей, значно полегшують життя. Останнім часом вживані гаджети набувають популярності. Чим же це обумовлено?

 

Чому варто брати вживаний гаджет? 

Почнемо з того, що новенький пристрій, наприклад, айфон, коштує доволі недешево, не кожний дозволить собі придбання такого гаджету. Але зовсім не потрібно відкладати гроші протягом тривалого часу, щоб зробити приємне придбання, тому що купити Айфон 11 бу за допомогою сервісу OLX дуже просто. Такий пристрій буде коштувати значно дешевше (приблизно на 30-40 %), при цьому він практично не відрізняється від нового.

 Найбільш популярними мобільними гаджетами є iPhone, iPad та iPod. Відомо, що такі смартфони та гаджети не починають глючити через кілька тижнів після придбання, вони служать вірно та довго, стабільно працюють протягом довгих років, Apple постійно випускає для них оновлення. А якщо додати захисне скло та яскравий модний чохол, такий гаджет буде виглядати не гірше ніж абсолютно нові (звісно, якщо попередній володар добре ставився до техніки).

 За прогнозами аналітиків популярність вживаних смартфонів та інших гаджетів буде тільки зростати, тому що з поширенням мережі 5G власники пристроїв з попереднім форматом почнуть від них позбавлятися. Продажі нових гаджетів показують падіння на кілька відсотків — прогнозується, що надалі щорічно ринок нової техніки буде повільно скорочуватися.

Як перевірити вживаний гаджет? 

Щоб перевірити айфон перед купівлею, знадобляться:

  • ноутбук;
  • навушники;
  • зарядний кабель;
  • зовнішній акумулятор;
  • скріпка для слота сім-карти;
  • сім-карта формату nanoSIM.

 Дуже важливою буде перевірка за IMEI – це унікальний ідентифікатор пристрою. Різні IMEI на всіх джерелах – показник того, що деталі замінювались, тобто купувати такий гаджет не варто.

 За допомогою ноутбука та стандартних додатків можливо перевірити цикл зарядів та стан батареї. Перевірити треба також дисплей, сенсори, камеру та мікрофон.

 Для встановлення факту перебування у воді треба відкрити слота сімкарти та перевірити, чи є червоні крапки. Якщо їх немає, то у пристрою не було контакту з вологою. Складніше знайти інші заховані поломки, тому слушною ідеєю буде відвідування сервісного центру для діагностики мобільного гаджету.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here