Як почати бізнес: Крок за кроком

0
30
Бизнес

Отже, ви хочете почати свій бізнес? Ви не самотні. Майже половина всіх жителів більш-менш розвинених міст хочуть стати підприємцями. Управління малим підприємством не обходиться без проблем, але бути босом і робити те, що ви любите, може бути неймовірно захоплюючим. Якщо ви думаєте про запуск стартапу, це покрокове керівництво для Вас. У цій статті Ви дізнаєтесь те, що потрібно знати при створенні свого бізнесу.

Мозковий штурм

Кожен новий бізнес починається з ідеї. Може бути, є щось, у чому Ви дійсно добре обізнані і чимось захоплені, або, можливо, ви думаєте, що знайшли спосіб, щоб заповнити пробіл на ринку. Придумайте список підприємств, які Ви могли б запустити. Ви можете почати свій бізнес на дому. Наприклад, служби нагляду за дітьми або інтернет-бізнес, наприклад  інтернет магазин вишиванок навчання. Все, до чого у Вас є інтерес, гарантовано може стати бізнесом.

Іншим варіантом є, щоб запустити франшизу створеної компанії. Якщо Ви вирішите піти цим шляхом, найбільший шматок роботи вже зроблено до Вас. Концепція, бренд і бізнес-модель вже готові. Тепер все, що вам потрібно, це гарне місце і засоби для фінансування вашої діяльності.

Коли Ви тільки почали думати про бізнес ідею, Ви можете розглянути бізнес-моделі різних галузей, матеріально-технічне забезпечення, де Ви будете робити бізнес і як Ви будете заробляти гроші. Ця стаття про стартап підходить для різних типів бізнес-моделей. У ній будуть порушені плюси і мінуси кожного направлення .

Як тільки Ви звузили свій список ідей до однієї або двох, зробіть швидкий пошук існуючих компаній в обраній галузі. Дізнайтеся, що нинішні лідери бренду роблять і з’ясуйте, як Ви можете зробити цей продукт кращим. Якщо Ви думаєте, Ваша організація може зробити те, що інші компанії не зможуть (доставити те ж саме, але швидше і дешевше, наприклад), у Вас є тверда основа для того, щоб створити бізнес-план.

Скласти бізнес-план

Тепер у Вас є ідея бізнесу. Але залишилося кілька важливих питань, які Ви повинні задати собі. Яка мета вашого бізнесу? Що ви продаєте? Які Ваші кінцеві цілі? Як Ви будете фінансувати витрати на запуск бізнесу? На всі ці питання можна відповісти в докладному бізнес-плані.

Бізнес-план допоможе Вам з’ясувати, де буде розміщена компанія, як вона буде долати будь-які потенційні труднощі, і що потрібно для її підтримки.

В чому полягає Ваш бізнес і як Ви будете досягати поставленої мети. Ваші додаткові цілі і як Ви будете задовольняти потреби ринку. Ваші дослідження цільового ринку. Організація і управління Вашою компанією. Ваші послуги або лінійка продукції, в тому числі відомості про авторські права і R & D діяльності. Стратегії проникнення на ринок і зростання показників. Кошторис витрат і заявка на фінансування (якщо вам потрібна фінансова допомога). Якщо Ви відчуваєте, що важко скласти бізнес-план, є багато інтернет-ресурсів і готових бізнес-планів, які можна використовувати в якості еталону. Це може здатися складним завданням, але це важливий крок до того, щоб Ваш бізнес відірвався від землі.

Оцініть свої фінанси

Ви визначили приблизну суму, яка необхідна, щоб зрушити справу з мертвої точки. Тепер Вам необхідно з’ясувати, як покрити ці витрати. У Вас є кошти для фінансування стартапу або Вам потрібно взяти кредит в банку? Якщо Ваш бізнес можна запустити за один день роботи, Ви могли б покрити свої початкові витрати, не беручи в борг. Для багатьох підприємців, почати бізнес — це спосіб вирватися з повсякденної рутинної роботи. Рекомендується працювати для початку неповний робочий день, поки Ви не стали отримувати прибутки. Якщо Ви плануєте зробити новий бізнес на повний робочий день, то буде доцільним почекати, якщо у Вас трохи грошей на стартові витрати і для підтримки себе, до того моменту, як Ви почнете отримувати прибуток.

У той час як 80% підприємців вкладають свої власні гроші в свої нові компанії, цілком можливо, що Вам потрібно  фінансова допомоги, в залежності від типу бізнесу. Комерційний кредит через банк є гарною відправною точкою, хоча вони часто можуть бути не кращим варіантом. Якщо Ви не в змозі отримати кредит в банку, Вам доведеться шукати інші шляхи або почати з більш малого бізнесу. Перш ніж визначити можливість отримання кредиту, гарненько вивчіть свій бізнес-план, не втрачайте дрібниць.

Стартапи, що вимагають набагато більше фінансування можуть розглянути венчурний капітал. Це гроші, як правило, в розмірі декількох тисяч-мільйонів доларів, за умови, що спонсор матиме якусь роль у вашому бізнесі. Крім того, можна використовувати в якості інвестора приватну особу.

Використання власного капіталу або кредитної картки малого бізнесу, щоб фінансувати ваш стартап — це життєздатне рішення, але це не рекомендується. Кредитну карту найкраще використовувати як засіб, щоб зберегти свій бізнес на плаву, або робити дорогі покупки, які Ви без неї не могли б собі дозволити. Підприємці, які використовують кредитні карти, повинні ретельно порівняти процентні ставки і умови фінансування, і настійно рекомендується тримати бізнес і особисті картки окремо один від одного.

Визначте юридичні права своєї бізнес-структури

Перед тим, як зареєструвати компанію, Ви повинні вирішити, що юридично необхідно. Ваша бізнес-структура юридично повинна знати, як платити податки, мита, де пройти сертифікацію товару, перевірку інструменту і т.п.

Якщо Ви є власником бізнесу і цілком самостійно плануєте нести відповідальність за всі податки, борги і зобов’язання, Ви можете зареєструватися в якості індивідуального підприємця. Партнерство означає, що два або більше осіб притягнуто до відповідальності, як власники бізнесу. Компанія, в якій кілька співробітників, повинна реєструватися, як правило, як товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Формування ТОВ є популярним варіантом для підприємців. В кінцевому рахунку, це Ваша справа, який тип організації краще для Ваших поточних потреб і майбутніх бізнес-цілей. Державна реєстрація ІП або ТОВ відрізняється в різних регіонах. Тому найпростіше знайти через пошукову систему, як проходить реєстрація організації або індивідуального підприємця саме у Вашому районі.

Запустіть і розвивайте свій бізнес

Тепер Ви можете насолоджуватися укладенням нових угод і отриманням прибутку. Але пам’ятайте, що Ваш шлях тільки починається. Для того, щоб отримувати прибуток і залишитися на плаву, Ви завжди повинні розвивати свій бізнес. Це потребує часу і зусиль, але тоді Ви отримаєте від Вашого бізнесу те, чого очікуєте.

Співпрацювати з більш відомими брендами у Вашій галузі — відмінний спосіб досягнення зростання. Зверніться до інших компаній або навіть до впливових блогерів, і попросіть трохи просунути їх в обмін на безкоштовний товар або послугу. Є також багато хороших інструментів і технологій, які допоможуть малим підприємствам вийти на наступний рівень зростання.

Почати свій бізнес може бути ризикованим рішенням, але озброївшись відповідними інструментами та інформацією, Ви пройдете шлях до підприємництва в найкоротші терміни.

 

Бізнес тренер Олег Ковтало

 

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here